FK TJ Lokomotíva ŠM MichaľanyTJ Družstevník CejkovOFK BielFK Slavoj SečovceOFK VojčiceOŠK SlivníkFK Tatran ÚporFK KystaOŠK SomotorOŠK Veľký HorešOŠK Zemplínske HradišteOZ TJ Milhostov - erb mesta TrebišovŠK Zemplínske JastrabieTJ BoťanyTJ Dargovských Hrdinov DargovTJ Družstevník Malý HorešTJ Družstevník ParchovanyTJ ŠM Streda nad BodrogomTJ Internacioníl HraňTJ Tokaj Slovenské Nové MestoMFK Čierna nad TisouTJ vo Veľkom KamenciFK Zemplínska TeplicaFK LelesOFK Nový RuskovFK v Nižnom ŽipoveSlavoj TrebišovŠK KuzmiceTJ Olympia BoršaTJ SvätušeTJ Slavoj Kráľovský ChlmecFC Tokaj TŕňaTJ Družstevník PlechoticeFK Kysta

ROZHODNE SA V ObFZ TREBIŠOV O VŠETKOM PODSTATNOM UŽ V PREDPOSLEDNOM KOLE?


VI. liga ObFZ Trebišov – 17. kolo

sobota o 21.5.2022 o 17:00

Veľký Horeš – Zemplínske Hradište

Je to stretnutie dvoch celkov zo stredy tabuľky, no určite dvoch družstiev s rozdielnou formou. Vzhľadom na doterajšie výsledky a výkony Zemplínskeho Hradišťa je na mieste ich v tomto zápase mierne favorizovať. V tabuľke by sa ešte radi posunuli o jedno miesto vyššie. No aj Veľký Horeš by rád v konečnej tabuľke skončil vyššie ako na momentálnom ôsmom mieste. Hostia vo Veľkom Horeši v sobotu neprehrajú.

Nedeľa 22.5.2022 o 17:00

Streda nad Bodrogom – Nižný Žipov

Domáci futbalisti si ostatnú prehru v Hrani zaiste za klobúk nedajú. Inkasovať za desať minút štyri góly od družstva, ktoré dovtedy strelilo na jar len dva góly, je doslova katastrofálne. Podľa všetkého aj predseda domáceho klubu Miro Jáger, by už bol rád, ak by táto sezóne konečne skončila. Hostia zo Žipova predvádzajú na jar kolísavé výkony. Dokážu potrápiť ktoréhokoľvek súpera v tejto súťaži, ale aj s kýmkoľvek prehrať ako napríklad v Plechoticiach. Streda, Žipov, Veľký Horeš a Z. Hradište ešte bojujú o piate miesto v tabuľke. Aj tu to vyzerá na „x2“.

Moja prognóza

Na piatom mieste skončí:

Zemplínske Hradište – 65%, Streda nad Bodrogom – 25%, Nižný Žipov – 9%, Veľký Horeš –  1%

Trakany – Slovenské Nové Mesto

Šláger predposledného kola! Domáci futbalisti v nedeľu vo svojej „TISA Arene“, privítajú hráčov Slovenského Nového Mesta. Hostia prehrali oba svoje posledné zápasy s ašpirantami na postup a vyzerá to tak, že v tabuľke obsadia tretie mieste. Trakany by sa takisto radi ocitli na tomto stupienku. Ich šanca na toto umiestnenie je však mizivá. Trakančania totiž na svojho nedeľňajšieho súpera strácajú 6 bodov. Hosťom tak stačí z posledného dvojzápasu bod. Trakany si v nedeľu so Slovenským Mesto poradia. Góly tradične Norbi Bálint a Adrián Jáger.

Moja prognóza:

Na treťom mieste skončí Slovenské Nové Mesto – 95%, Trakany – 5%.

Kuzmice – Plechotice

Zápas prvého s posledným. V podstate tu veľmi nie je čo riešiť. 34 bodový rozdiel v tabuľke sa musí prejaviť. Kuzmice si tohto súpera rozhodne nemôžu dovoliť podceniť a musia hrať na 100% a to presne tak ako uplynulú nedeľu v Slovenskom Novom Meste. Kuzmice pocestujú do Hrane v poslednom kole s jednobodovým náskokom pred druhými Veľatami.

Veľaty – Hraň

Hraň už nie je posledná. Plechotice v tabuľke preskočila, no má v nej náskok jedného jediného bodu. Do Veliat prídu hostia povzbudení nedeľňajším víťazstvom 4:3 nad Stredou nad Bodrogom. Veľaty mali pred začiatkom jarnej časti všetko vo svojich rukách. Karta sa však obrátila a Veľaty musia čakať na zakopnutie Kuzmíc. Ak chcú domáci hráči odložiť postupové oslavy Kuzmíc, musia v nedeľu doma vyhrať.

Moja prognóza:

Víťazom šiestej ligy sa stanú Kuzmice – 97%, Veľaty – 3%.

 

Otázky a otázniky ???

Bude druhé miesto v najvyššej okresnej súťaži ešte zaujímavé?
Bude sa z tohto miesta postupovať do „kraja“ priamo?
Zaručí druhé miesto v tabuľke pre celok z ObFZ Trebišov aspoň barážové stretnutie?

Čo všetko sa (ne) musí udiať, aby sa mohli „otvoriť“ vyššie položené otázky?

Odpovede:

Bude druhé miesto v najvyššej okresnej súťaži ešte zaujímavé?

Vyzerá to tak, že bude!

Zaručí druhé miesto v tabuľke pre celok z ObFZ Trebišov aspoň barážové stretnutie?

„To iba za predpokladu, že terajší účastník V. Ligy Zemplínskej a to Krišovská Liesková (takmer hotová vec) už nepodá prihlášku do žiadnej súťaže. Vtedy by nasledovala baráž medzi druhými celkami z ObFZ Trebišov a ObFZ Michalovce.

Bude sa z tohto miesta postupovať do „kraja“ priamo?

To iba v tom prípade, ak bude z ObFZ Michalovce zaradený druhý celok sútaže priamo do krajskej súťaže. A to môže jedine nastať v prípade naplnenia článku 17 Súťažného poriadku (územná pôsobnosť). Čiže, ak sa klub územne patriaci pod ObFZ Michalovce, sa prihlási „len“ do ObFZ Michalovce, tak v tom prípade ho nahradí druhý celok najvyššej okresnej súťaže v ObFZ Michalovce. Na miesto Krišovskej Lieskovej by tak na základe „vyššieho umiestnenia v súťaži“ bol zaradený druhý celok z ObFZ Trebišov.

Čo všetko sa (ne)musí udiať aby sa mohli „otvoriť“ vyššie položené otázky?

Aby vyššie spomínané odpovede boli naplnené, tak sa vo štvrtej lige JUH musí zachrániť Kráľovský Chlmec.

Moja prognóza:

Druhý celok zo šiestej ligy v ObFZ Trebišov. bude hrať baráž s druhým celkom zo šiestej ligy z ObFZ Michalovce – 65%

Druhý celok zo šiestej ligy v ObFZ Trebišov bude z druhého miesta priamo zaradený do budúcoročnej šiestej ligy Zemplínskej – 30%

Druhý celok zo šiestej ligy v ObFZ nebude zaradený priamo do „kraja“ a ani si o to nezahrá v prípadnej baráži – 5%

 

Ako to ale na futbalovom Slovensku v blížiacej sa reorganizácii súťaži dopadne, si ešte nejaký ten týždeň budeme musieť počkať!

VII. liga ObFZ Trebišov – 17. kolo

nedeľa 22.5.2022 o 14:00

Kysta – Zemplínske Jastrabie

Šláger kola prinesie duel tretej Kysty s druhým Zemplínskym Jastrabím. Ak sa chcú domáci dotiahnuť v tabuľke na svojho súpera na rozdiel jedného jediného bodu, tak v nedeľu musia zvíťaziť. Hostia by sa naopak radi vrátili na prvé miesto v tabuľke – x2.

O 17:00

Brehov – Leles

Súboj celkov zo spodku tabuľky. Podarí sa Brehovu zaknihovať si aspoň jednu výhru v súťaži? Skúsme im veriť – 3:1.

Lukáš Bodnár

 

Close Menu